Én és Énke - kapcsolódás a gyermeki részeidhez

Bodywork önismereti csoport teljesen kezdőknek is (vezetők: Klein Csaba és Földi Nóra)

2022-05-25


Úgy érzed, hogy nem tudsz annyi szeretetet, ölelést, érintést kapni, hogy úgy érezd, elég?
Ismerős számodra az indokolatlan magány?
Szeretnél tudatosan, mélyebben dolgozni a gyermeki én-részeiddel?
Gyakran szégyelled magad?
Nehéz számodra kapcsolódni, bizalmat, önbizalmat átélni?
Sokszor érezted már, hogy bármibe is kezdenél bele lelkesen, már az induláskor elfogy az erőd?
Ismerősek az olyan kezdetű mondatok, hogy -úgyse sikerül…, -nem vagyok elég…, -sosem lesz nekem…, -senki nem szeret…, -mindent elrontok és rosszul csinálok…, -nem kellek...
Kapcsolatfüggő vagy, és másoktól várod annak a hiánynak a betöltését, amit gyerekként nem kaptál meg?
Szeretnéd felszabadultan élni az életed?
Egyszerűen csak kíváncsi vagy és kipróbálnád, hogyan hat rád a Bodywork ōnismereti folyamat?


A legtöbb problémánk a gyerekkorunkban gyökerezik és ahhoz, hogy visszanyúljunk hozzájuk, nem szokott elengendő lenni a megértés, hiszen a problémák zömére nem is emlékszünk: azok csak a mélyből nyomasztanak, mivel olyan korban történtek, amiről általában még emlékünk sincsen. De a testünk tárolja a tapasztalatok lenyomatát. A Bodywork módszer segítségével kapcsolódni tudunk azon gyermeki részeinkkel, ahol sérültünk, és ha a közvetlen történéseket nem is tudjuk megváltoztatni, az azokhoz való viszonyunkat és azok hatásait át tudjuk írni. El tudjuk kezdeni betölteni a hiányzó öleléseket, a ki nem mondott szavak hiányát, hogy minél kevésbé befolyásolják a jelen pillanatunk érzéseit, döntéseit. Egy olyan zárt csoportba hívunk, ahol felvesszük a kapcsolatot a legfontosabb gyermeki én-részeiddel és megadjuk neki azt, amire mindig is igazán vágyott volna. Egy izgalmas, de sokszor nehéz utazás lesz ez, melynek hatása lesz jelenünkre és a jövőnkre is.

Hogyan kell elképzelni egy Bodywork csoportot? A csoport elején és végén tartott verbális megosztó köröket leszámítva végig szavak nélkül dolgozunk. Az egyes folyamatok során olyan “szimbolikus” helyzetekbe és szituációkba kerülsz, amelyek meghívják és rámutatnak az önismereti témáidra. Tehát nem előre meghatározott mozdulatok hatásait vizsgáljuk magunkban, ahogyan például a jógában. A sorrend fordított: személyiségünk és lényünk szabadon mozdítják a testünket.

Nincsenek kötött mozdulatok, ászanák vagy teljesítendő feladatok. Egy Bodywork foglalkozás során többnyire párokban, triádokban, kisebb csoportokban vagy akár a teljes csoporttal egyben is dolgozhatunk.

A gyakorlatok során megfigyelheted és tudatosíthatod, hogy a különböző érintések, mozdulatok, instrukciók hogyan hatnak rád, és kísérletezhetsz új minták, reakciók kialakításával is. Mivel csoportban zajlik a folyamat, azonnali visszajelzést kaphatsz társaidtól a csoport alkalmak alatt.

 

Következő induló csoport: jelenleg még nincs időpontja az új csoportnak