Hétköznapi Harcosok Klubja

Bodywork önismereti csoport férfiaknak (új csoport 2023 őszén indul)

2022-05-25

 

Megbízhatóság és felelősségvállalás? Hogy van ez benned? Erős megtartottság vagy megtartó erő? Melyik az igaz? Beleállni a döntésekbe, beleállni a tengelyedbe? Kívül vagy belül élsz inkább? Hogy vagy az apai minőséggel, az Apával, az ősök erejével? És hogy vagy a mélységgel, a finomsággal, az intimitással a kapcsolataidban? Tudod-e képviselni a tieid? Hol van benned a bölcs vezető, a “törzsfőnök”? 


Kerülj közelebb, ismerd meg mélyebben és mutasd meg a benned élő Férfit!

A Hétköznapi Harcosok Klubja (HHK) egy olyan, kizárólag férfiaknak szóló, zárt közösség, ahol védett környezetben ki tudod próbálni saját magad határait, az esetleg soha korábban mélyebben meg nem élt fizikai erődet és mélyen megbúvó belső erődet, miközben szembenézhetsz a félelmeiddel, vagy éppen belül meghúzódó agresszív vagy elfojtott érzéseiddel. Az alkalmak során nagy hangsúlyt kapnak az egyéni folyamatok, ahol te is megtapasztalhatod, hogy milyen, amikor mindenki érted, veled, a te témáddal “egyként” mozdul, majd támogató társként ahogy rád is ugyanúgy hat mások története és folyamata.

 

A csoport NEM harcművészeti- és sportfoglalkozási céllal jön létre, itt nem a tanult fogások, az ismert és kiművelt mozdulatok bemutatása a cél - itt Te vagy a cél, a benned élő zsigeri és ösztönös Férfi megismerése a cél!

 

Közös bennünk, hogy meghoztuk azt a döntést, hogy beleállunk a természet adta férfi minőségünkbe, és vállaljuk a tiszta tapasztalatot, legyen ez a féktelen erő, elnyomott düh, félelmek vagy akár szégyen, ami a mélyről kéri a figyelmed és érted kiált!

 

A kéthetes találkozók legfontosabb célja, hogy a klubok közti időben - a családodban, a pároddal, a barátokkal, a munkahelyeden, s a világban bárhol - bátrabban, határozottabban, magabiztosabban, tudatosabban állj bele a hétköznapok kihívásaiba. Hass, alkoss, cselekedj onnan, ami a benned rejlő Férfi. Itt nem az számít, hogy a felszínen mit mutatsz férfiként - gyere el, és mutasd meg, hogy rajtad keresztül, belülről hogy születik meg a Férfi.

 

Ebben a 8 alkalmas zárt csoportban a Bodywork módszerét és szemléletét használjuk, illetve tapasztaljuk a folyamatok során. Az alkalmak egymásra épülnek, az első alkalommal (2023.03.09) megtapasztalhatod a módszert, majd ezt követően zárt csoportként folytatjuk a közös utat. Nonverbális eszközökkel, testünk, érzelmeink, gondolataink és tudatunk jelzéseire és üzeneteire figyelve mutatjuk meg önmagunkat. Ha már ismered a Bodywork módszerét, úgy ez a csoport Neked szól, s ha még nem, akkor kifejezetten Neked szól.

 

A részvételhez nem szükséges a módszertan előzetes ismerete és előzetes felkészülés, illetve nem igény semmilyen típusú és szintű harcművészeti előképzettség. A folyamatok egyeztetett és kötött keretek mentén történnek az alkalmakkor. Kényelmes ruhát hozz az üléshez, mozgáshoz és a folyamatokhoz, különös figyelemmel az intenzív fizikai kontaktusokra.

 

A csoport NEM minősül és NEM célja harcművészeti edzésként funkcionálni, ugyanakkor az intenzív fizikai kontaktus miatt ékszerek és szemüveg használata nem ajánlott, illetve szükség szerint fogvédő használata javallott.

 

A módszerről és az egyesületről bővebben itt olvashatsz:https://bodywork.hu/

Jelentkezésed után felvesszük veled a kapcsolatot, hogy az első csoport alkalom előtt egy rövid online beszélgetésen találkozzunk és megismerjük egymást.


Az alkalmak délután 16-tól este 22:00-ig tartanak.

 

Jelentkezés: https://forms.gle/WxLgoWpyuJdji2EW6 

 

Visszajelzések korábbi résztvevőktől:

 

"Megtapasztaltam azt, amit otthon a családban csak részben tudtam a férfiaktól, hogy mennyiféle erő létezik a férfilétben. Egymástól gyűjtve a csoportban a tapasztalást, látva miképp érintődünk, reagálunk, állunk bele helyzetekbe. Ez mind adott nekem egy stabilabb jelenlétet, biztonságot, hozzáférést az erőmhöz és azonosulást a férfi szerepemmel."  Gábor

 

"A Bodywork olyan, mintha belenyúlnál a lelked legmélyére és megkavarnád az ott lapuló érzéseket. Ha eddig nem éreztél semmit, most bizonyára fogsz: jót, rosszat, mindent. Életreszóló élmény, ajánlom azoknak, akik nem akarnak a felszínen maradni. A HHK csoportban megtapasztaltam a sebezhetőséget, megéltem a dühömet, a félelmet, a szomorúságot, az örömöt, a játékosságot, az összetartozás érzését egy olyan biztonságos közös térben, amiről el sem tudtam képzelni, hogy létezhet." Josh


"A férfiakkal való öntudatlan versengés árnyékában a családi, munkahelyi és társadalmi kapcsolataimat időnként megalkuvó,  önfeladó, olykor elnyomó magatartás jellemezte. A HHK 1.0 nemcsak a férfias erő megtapasztalását adta számomra, hanem a biztonságos környezet nyitottabbá és elfogadóbbá tett, valamint megerősítette önmegbecsülésem és a határaim fontosságát." Lóri

 

"Még nem látom összefüggéseiben a dolgokat, hogy miben változtatott rajtam a közös csoportos feladatok, találkozások. Hosszabb idő távlatában fogok tudni csak konkrét változásokat megfigyelni. Most benne vagyok a saját folyamataimban, küzdelmeimben, egy másik csoport folyamata is tart még, ami komplexebbé teszi a tapasztalásokat. Amire kezdek rájönni és kezd kibontakozni bennem, hogy ott van mélyen a férfi, a harcos belül, viszont nagyon el lett temetve vagy sose tudott kibontakozni. Ennek a felélesztése, újraélesztése, ami fontos munka most nekem. Sajnos megfelelő minták hiányában korábban nem jutottam el odáig, hogy egyáltalán megismerjem ezt a részem. Nagyon nehéz egyszerre tartanom a teret a sebezhető kicsinek és a felnőtt férfinak. A gyakorlatok során valami kezdett kibontakozni de úgy érzem ez egy nagyon hosszú folyamat, aminek a kezdetén állok." Péter